Centrum Zonnenhoef

Lightbody cursussen

 
AGENDA 2015

 
De cursus Awakening your Light Body bestaat uit 6 blokken, elk met 12 meditaties.
Zie voor nadere informatie hieronder.


Bij voldoende belangstelling start er een nieuwe cursus, data in overleg.

Introductieavonden:  
 
Om kennis te maken met de klanken van de Light Body-energiecentra en voor alle informatie
 
 
wordt er op verzoek een introductieavond gepland, dit kan in Blaricum of in Amsterdam plaatsvinden.
 
 
Deze avonden zijn kosteloos.
 Kosten van de Awakening yoor Light Body-cursus:
 
De bijdrage voor de 6 cursusblokken is 150 euro per blok van twee dagen, inclusief de cd-set met 12 meditaties,
de syllabus, de lunch op beide dagen, thee en koffie.
 
Zie voor de inhoud van de blokken hieronder.
 
Minimum aantal deelnemers: 4.
Als je al eens een cursus Awakening hebt gedaan kun je de blokken herhalen voor de helft van het cursusgeld.
 
Interesse voor de Light Body?
Mocht je interesse hebben voor de cursus, neem dan contact met mij op. Regelmatig start ik nieuwe cursussen.
 
Voor opgave en/of informatie of een kennismakingsgesprek:
 
Joke van der Chijs-Blanken
Eemnesserweg 36, 1261 HJ Blaricum
Tel. 035-5386998, mobiel 06 24122651

Inhoud van de cursus Awakening your Light Body

De volledige Awakening your Light Bodycursus bestaat uit 72 meditaties, verdeeld over 6 blokken met elk 12 meditaties/visualisaties. Tijdens de cursus leer je de zeven energiecentra en de drie Lightbody-centra kennen d.m.v. geleide meditaties. De docent maakt contact met de pure energie van een bepaald centrum en brengt deze energie met behulp van klanken in de ruimte. Jij gaat daar dan mee resoneren, zodat ook bij jou dit centrum geactiveerd wordt. Visualisaties en uitleg helpen je bij dit proces. Er zijn meditaties waarin de energiecentra worden geactiveerd en meditaties ter ondersteuning van het proces.
 
In het eerste blok  “Je basis verstevigen” leer je de drie eerste centra. Door met deze centra te werken, kun je meer stroming in
je lichaam en je emoties ervaren en oude fysieke en emotionele blokkades loslaten. Je kunt meer stabiliteit in je lichaam en je emoties ervaren en een groter gevoel van identiteit krijgen. Je komt als het ware meer op aarde.
In het tweede blok  “Je hartcentrum openen” ontwaakt je hartcentrum. Je leert hoe je jezelf en je omgeving tegemoet kunt treden vanuit een diep gevoel van rust en compassie. In situaties die je normaal gesproken uit je evenwicht zouden brengen, leer je neutraal te blijven.
Je maakt contact met je innerlijke healer en je leert basisprincipes voor healing van jezelf en anderen op zodanige wijze dat jouw energie ervan toeneemt. Je leert energie van anderen los te laten uit je aura.
In het derde blok  “De hogere centra activeren” leer je de drie hogere centra. Deze energieën kunnen je helpen bij het verwerven van meer inzicht , helderheid, visie en overzicht en zij bevorderen je creativiteit. Je leert werken met je mentale lichaam en je leert de leegte voorbij gedachten kennen.
Deze centra helpen je alert en aanwezig te zijn in het NU.
In het vierde blok  “De centra integreren en harmoniseren” creëer je voldoende stroming en harmonie in alle zeven centra om de quantumsprong te maken naar de drie lightbodycentra.
In het vijfde blok  “Je licht-lichaam doen ontwaken”  leer je de eerste twee lightbodycentra en initieer je het ontwaken van je licht-lichaam. Hierdoor word je je nog meer bewust van de dimensies van je hogere zelf en ziel.
In het zesde blok  “Een bron van licht worden” leer je het derde lightbody centrum, dat je een directe verbinding met het licht geeft. Je maakt contact met Al-Dat-Is, de Bron en verstevigt je contact met je ziel. Je wordt een stralende bron van licht. Met het ontwaken van dit centrum opent de oneindigheid zich voor je en tegelijkertijd doet dit je meer aarden.
*De cursus is niet bedoeld als therapie, maar je brengt meer licht op plekken waar het nog niet zo licht is, je brengt meer licht van je ziel in je leven. Daardoor kom je meer in contact met je levensdoel en je gaat meer en meer leven vanuit de liefde en vreugde van je ziel.

Advanced Light Body-cursussen:

*Living your Light Body
*Self Exciting
 

Awakening tour Light Body is een afgeronde cursus op zich. Als het je echter zodanig aanspreekt dat je je ervaring en inzicht in het werken met energieën wilt verdiepen en als je het pad naar het licht, naar je kern, dat je met Awakening your Light Body bent begonnen, wilt vervolgen, zijn er de Advanced Light Body-cursussen. In de Awakening maak je een begin met het ontwaken van je licht-lichaam, in de vervolgcursussen krijgt je licht-lichaam echt "body". Natuurlijk komt hier nooit een eind aan: Light Body gaat niet over het bereiken van een bestemming, het gaat over het proces van steeds meer je ziel leven, steeds meer je bewustzijn verruimen, steeds meer de eenheid ervaren en in dat proces steeds stralender worden.

Living your Light Body

De cursus Living your Light Body is een verdieping, toepassing en integratie van Awakening your Light Body. We combineren daarin de light body-energieën met die van de 12 stralen. Een straal is een naam voor een bepaalde energie, zoals liefde/wijsheid, creatieve intelligentie, harmonie.

De Livingblokken zijn horizontaal geprogrammeerd: je hoeft ze niet allemaal en in een vaststaande volgorde te volgen.
Het materiaal is gegroepeerd in zes blokken van elk 12 meditaties:

Blok 1  "Je fysieke, emotionele en mentale lichaam naar een hogere vibratie brengen".
In dit blok exploreer je de volle omvang van je licht-lichaam en maak je het stralender en stabieler. Je brengt meer stroming in je fysieke lichaam. Je verdiept je relatie met de ziel van de aarde en de spirituele zon (solair licht). Hierdoor aard je meer en kom je meer in contact met het licht van hogere zingeving. Je brengt licht op een dieper niveau in je fysieke, emotionele en mentale lichaam, waardoor de energie van je ziel nog duidelijker in je verschillende lichamen kan komen; zij krijgen een fijnere afstemming op je ziel.

Blok 2   "Leven als ziel op aarde met een vreugdevolle persoonlijkheid
".
In dit blok kun je je contact met je ziel verdiepen en meer één worden met je ziel. Je staat de energie van je ziel toe vrijer door je leven te stromen. Doordat de relatie met je ziel intiemer wordt, ga je ook steeds meer de manieren van je ego herkennen om de energie van je ziel te blokkeren. Je werkt met je subpersoonlijkheden om die onder de bezielende leiding van je ziel te brengen. Je leert je meer te identificeren met het gecentreerde zelf als voertuig van de zielsenergie. Je creëert een bezielde, vreugdevolle persoonlijkheid. Je stemt je af op de Hogere Wil, de kracht die de evolutie voortstuwt.

Blok 3   "Healing en vitalisering".
In dit blok werk je aan het opladen van je etherisch lichaam, waardoor je fysieke vitaliteit verder kan toenemen en je meer licht kunt dragen in je fysieke lichaam. Je maakt kennis met de "engel van healing" en we gebruiken de light body energieën om de healing een nog diepere impact te geven. We combineren de werking van deze energieën met de werking van kleuren. Deze healing en vitalisering betreft ook je emotionele en je mentale lichaam. Daarnaast verdiep je je ervaring van liefde en open je je voor de helende werking van liefde.

Blok 4   "Je hart als expressie van je ziel".
In dit blok maak je op een dieper niveau contact met je ziel, met meer aspecten van je ziel. Je maakt een dieper contact met je hart als de plek waar de stem van je ziel van moment tot moment hoorbaar of voelbaar is. Je werkt aan healing van je hart, waardoor je hart zich nog meer kan openen voor het licht van je ziel. Je brengt meer licht in je emotionele lichaam en stemt je emotionele lichaam meer af op je hart. Je ondersteunt het benaderen van de wereld vanuit je hart met energietechnieken en je brengt je relaties nog meer naar hartniveau.

Blok 5   "Monade, ziel en manifesteren van je levensdoel".
In dit blok leer je light body vaardigheden te gebruiken om je levenswerk te creëren. Hierbij reiken we voorbij je ziel naar je monade. Je opent je om de energie van de monade meer in je dagelijkse leven toe te laten en te ervaren. Je leert hogere zingeving te vinden in de verschillende activiteiten die je onderneemt. Je laat zaken los die niet langer bij je levensdoel passen en trekt dingen aan die er wel bij passen. Je werkt met je stuitchakra om oude angsten en onvermogen tot manifesteren los te laten en je integreert de energie van je levensdoel in je chakra's. Je verbindt je levensdoel nog meer met vreugde.

Blok 6   "Creëren in het licht".
IN dit blok leer je de fijne balans tussen overgave aan het hogere en totale verantwoordelijkheid te nemen voor jouw werkelijkheid . Je leert een co-creator te zijn in kracht en overgave. Je opent je voor meer solair licht, teneinde nog helderder te zijn over wat je wilt creëren. Je stemt je af op Universeel Bewustzijn en je hogere doel. Je brengt je totale energie meer in lijn met wat je wilt creëren tot op het niveau van je ziel en monade. Ook houden we ons bezig met nog meer loslaten van wat je natuurlijke creëervermogen ondermijnt: je brengt het derde chakra in lijn met je totale zelf en je laat oude overtuigingen los uit het gridwerk. Je opent je meer om te ontvangen en wordt nog beter in het manifesteren dmv je vibratie.

De cursus Living your Light Body is een niet noodzakelijke, maar wel heel waardevolle, tussenstap tussen de Awakening your Light Body en het vervolg: de cursus Self Exciting.

Self Exciting

Self Exciting is een staat van zijn waarin je je gedragen weet door de energieën. In het dagelijks leven uit dit zich in het gevoel dat alles moeiteloos gaat, je in de stroom bent en dat alles wat je doet bijdraagt aan die stroom. In de meditaties uit het zich alsof je ervaring zichzelf voedt, dat de energieën je "dragen".
Geënergetiseerd zijn, moeiteloosheid en aanwezig zijn in het NU zijn sleutelwoorden, zowel in de meditaties als in het dagelijks leven.
We kennen die toestand allemaal, het voelt alsof alles werkt, alles klopt, alles vanzelf gaat. Ook voel je je dan verbonden, met iedereen, met het leven zelf.
In de cursus leer je deze staat te laten duren en zo je wilt het grootste deel van je tijd in deze staat te zijn.
"Self Exciting" is relatief gemakkelijk te leren. De cursus kent een opbouw waarin je je stap voor stap de energetische vaardigheden van self-exciting eigen maakt. Daarnaast bouw je je bewustzijn verder uit, zowel in de hogere dimensies als in je dagelijks leven. Je brengt steeds meer bewustzijn waar eerst niet zo veel bewustzijn was.

De cursus bestaat uit twee blokken met elk 12 meditaties.