Centrum Zonnenhoef

Reiki

Wat is Reiki?  

 
Het woord Reiki betekent: Universele Levensenergie. Het is de kracht die de hele schepping doordringt. Het is de energie waarin we één met de schepping zijn die onze vitaliteit bepaalt. Door allerlei oorzaken beginnen al heel vroeg in ons leven onze energiekanalen geblokkeerd te raken. Dit kan zich uiten in lichamelijke, emotionele en mentale storingen. Reiki is een methode waarin de verbinding met onze levensenergie weer hersteld wordt, zodat deze weer gaat stromen. Tijdens een Reikicursus wordt men geïnitieerd; men ondergaat een inwijding door een Reikimaster waarbij de geblokkeerde energiekanalen weer geopend worden. Zijn deze kanalen geopend, dan blijft de energie altijd beschikbaar, Levenslang.
 
 Reiki geven we met de handen. Iemand met Reiki fungeert als een kanaal van deze energie. Een Reikigever werkt niet met zijn eigen energie. Via onze kruinchakra (antenne) komt de energie binnen en laat deze via onze handen stromen. We kunnen onze handen op een ander leggen, maar ook op onszelf. Reiki gaat door gips en kleding. Men hoeft zich dus niet uit te kleden om Reiki te kunnen ontvangen. Een Reikibehandeling duurt een uur waarbij men op een behandeltafel ligt. Er kan ook zittend een korte behandeling worden gegeven. 
 
Reiki heelt, geneest, op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Met de geleerde behandelingsmethode kun je al direct op de cursus jezelf en anderen behandelen. Het lichaam ondergaat na de cursus eerst een reinigingsproces van meestal drie weken, terwijl je je tevens in deze periode duidelijk bewust kan worden van onverwerkte emoties en bepaalde leef- en denkwijzen. Want een ziekte kan een waarschuwing zijn voor bepaalde leef- of denkwijzen. Reiki werkt sterk ontgiftend en bevrijdend. Het geeft vaak een diepe ontspanning, verlichting van pijn en een gevoel van welbehagen. Ook als lichamelijke genezing uitgesloten lijkt, werkt Reiki ondersteunend. 
 
Bij de Reikigever stroomt de energie altijd. Zij behoort met de nodige liefde en concentratie gegeven te worden. Genezingen kunnen niet gegarandeerd worden. De Reikienergie gaat daarheen waar het nodig is. Misschien wil je voor je chronische hoofdpijn behandeld worden? Wellicht dat je er na een aantal behandelingen vanaf bent, maar de kans is groot dat de Reiki energie er voor zorgt dat je je bewust gaat worden van de oorzaak van deze hoofdpijn, zodat je daarmee aan de slag kunt gaan. Reiki vraagt in zo'n geval een flinke inzet van je. Zodra de oorzaak van die pijn wegvalt of is opgelost, heb je ook die pijn niet meer. 
 
Reiki leer je niet, Reiki ontvang je. Een ieder die wil open staan voor deze Levensenergie kan de cursussen volgen. Men heeft er geen bijzondere begaafdheden voor nodig.

Zie voor meer informatie de site van mijn dochter: www.chi4u.nl